Om Akvaportalen

Akvaportalen.no er en nettsted om drift av ferskvannsakvarier og hold av akvariefisk. Nettsiden ble lansert i juni 2019, og fokuserer primært på å levere tekstbasert innhold. Hos oss kan du finne informasjonen du trenger for å drive med ferskvannsakvarier som en hobby, og vi tror både nybegynnere og erfarne akvarister kan lære noe nytt ved å bruke nettsidene våre.

På Akvaportalen vil du finne innhold om både teknisk drift av akvarier, om utvalgte fiskearter, om andre organismer i akvariet og mye mer.

Ta gjerne kontakt med meg på nicklas@akvaportalen.no dersom du har forslag, ønsker eller tilbakemeldinger til nettsiden eller inneholdet på Akvaportalen.

Bidra til Akvaportalen

Alle er hjertelig velkommen til å bidra med innhold eller bilder på Akvaportalen. Når man sender inn et bidrag blir man selvsagt kreditert med navn, og e-post og nettadresse dersom man ønsker det.

Vi er spesielt interessert i gode artikler enten generelt om akvariehobbyen, eller spesifikt om visse typer fisk og organismer. Ellers setter vi stor pris på alle som bidrar med fotografier av arter som vi kan bruke i artiklene på nettsiden. Som dere sikkert har sett er det mange profiler uten bilder, så send gjerne inn fotografier dersom du har det.

Ofte stilte spørsmål

«Det mangler artsprofil om art X»

Det er utrolig mange ulike arter og variasjoner som skal få sin egen artsprofil, og det tar naturligvis lang tid å skrive gode profiler for alle disse. Her på Akvaportalen jobber jeg hardt for å få ut så mange og så gode artsprofiler som mulig, men det er en gedigen jobb å få skrevet om alle sammen. Så foreløbig mangler det mange arter på Artsprofiler, men jeg jobber med å få inn flere.

Dersom det er noen spesielle arter du savner kan du godt ønske deg dem på e-post eller i kommentarfeltet, så skal den få prioritering.

«Det er for få bilder av art X»

Det er ikke lett å finne bilder som kan publiseres på Akvaportalen ettersom vi følger alle lover som gjelder rundt opphavsretten. Så derfor publiserer vi kun bilder som enten er tatt selv, eller publisert med tillatelse fra fotografen. Det betyr at noen artsprofiler og artikler kommer til å mangle bilde, og dersom du har bilder liggende av disse er du mer enn velkommen til å sende det inn til oss slik at vi kan bruke det.

«Hvilke kategorier finnes på Akvaportalen?»

For øyeblikket har vi følgende kategorier for innhold på Akvaportalen:

Artikler. I denne kategorien postes alle artikler om akvariehold, fra guider til tips for å gjøre akvariehobbyen litt enklere.

Artsprofil. Artsprofiler er infosider om ulike fisk og organismer vi holder i akvarier. Kategorien er ikke tro til navnet sitt i den forstand at den handler om arter, da vi også har en del «artsprofiler» på variasjoner av artene. For eksempel har vi artsprofiler for kirsebærreker og andre fargevarianter av samme rekeart, leoparddanio (som er en variant av sebrafisk), L144 «Snow White» (som er en variant av L144), og så videre.

Produkttest. Produkttester er som navnet sier, stedet vi publiserer tester av produkter relatert til akvariehobbyen. Produktene er enten kjøpt og testet privat, eller sponset av produsenten. Dersom sistnevnte er tilfellet vil dette være nevnt i artikkelen. Selv om produktene er sponset av en produsent vil vi ha uavhengige produkttester.

Butikkguide. Her legger vi ut bilder og skriver om ulike butikker som selger fisk og akvarieutstyr. Dette kan være nyttig dersom du har planer om å reise langveis for å besøke en butikk, og gjerne vil ha en liten oversikt over hvor stor den er og hvor godt utvalg den har.

Nyheter. Nyhetskategorien tar for seg nyheter i akvariemiljøet. Dette kan være ting som at en art har blitt drettet for første gang i fangenskap, eller at en L-malle har blitt beskrevet og dermed fått et vitenskapelig navn. Nyheter publiseres så raskt vi får det til.