Bruk av kokt eggeplomme som yngelfôr

Har du noen gang fått yngel på en fisk uten å ha yngelfôr tilgjengelig? Det er alltid kjipt, men heldigvis finnes det er par løsninger for alle som ikke har en kultur med infusorier stående på akvarierommet. Det er nemlig mulig å lage god yngelfôr med vanlige hønseegg! Dette er energirik mat som lages på kort tid, og de fleste av oss har gjerne egg stående i kjøleskapet allerede. Eggeplommer er dessuten rike på vitaminer og proteiner, så dette er supermat for yngelen.

Slik lager du eggplomme til yngelen

Start med å hardkoke egget (ca. 10 minutter i kokende vann). Kjøl det ned og skrell egget. Eggehviten er uinteressant, så den kan godt fungere som litt snacks mens du kjør klar eggeplommen til yngelen.

Ta en liten del av eggelommen i en boks med vann, og rist veldig hardt. Målet er å «løse opp» egget i vannet slik at det ikke er noen synlige klumper igjen i boksen. Dersom du fortsatt har eggbiter igjen kan du ta de opp for å knuse dem opp i mindre biter selv, og prøve å riste dem ut igjen.

Når du ikke får løst opp mer av egget siler du blandingen ved å bruke et kaffefilter eller lignende. Da blir man kvitt alle partiklene, og sitter igjen med oppløst egg i vannet.

Denne miksturen kan så fôres til yngelen. Selv små yngel ser ut til å spise dette, så det er en super løsning når man blir overrasket med yngel! Bruk gjerne en pipette for å fôre akkurat der hvor yngelen er. Miksturen kan for øvrig stå i kjøleskapet i tre-fire dager før den blir dårlig, så fôr heller lite og jevnlig fremfor mye og sjeldnere. Kast miksturen og lag heller en ny når den begynner å lukte dårlig.

Ulempen med å bruke eggeplomme til å fôre yngel med er at det grumser til vannet skikkelig, så man må være veldig flink med vannbytter i ettertid. Dette er også grunnen til at de fleste foretrekker andre typer yngelfôr fremfor eggeplomme når de får yngel.

Legg igjen en kommentar