Ny Corydoras-art tildelt CW-nummer: CW159

Tallsystemet CW brukes om pansermaller fra Corydoras-slekta og de nærmeste slektningene deres, og oppdateres jevnlig for å skille arter fra hverandre på en halvoffisiell måte mens vi venter på at vitenskapen skal få beskrevet alle artene.

I oktober 2019 ble det annonsert av Ian Fuller at et nytt CW-nummer skulle tas i bruk, nemlig CW159. Dette brukes om en art som ble importert til hobbyen på høsten 2018, og da ble solgt under navnet Corydoras cf. urucu. Arten hadde mange likheter med Corydroas urucu, men etter en stund ble det klart at de var to helt ulike arter. Corydoras urucu blir bare 2-3 centimeter store, mens CW159 har vist seg å bli minst 5 centimeter. Det er fortsatt usikkert om de kan bli ennå store, ettersom de ikke har vært i hobbyen i mer enn et års tid.

Ved 5 centimeters størrelse kan man også se fysiske forskjeller, og både kroppen og hodeformen er veldig ulik fra Corydoras urucu. Begge artene har fangstlokalitet i sideelver til Rio Solimões, men fysisk avstand på fangstlokalitetene her er fortsatt enorme.

Kilde: Publisering på Facebook-gruppen Corydoras World av Ian Fuller.

Legg igjen en kommentar