Oppskrift på rekemiks

Rekemiks er en klassiker når det kommer til hjemmelagt fiskefôr, og det er ikke uten grunn. Det er relativt billig, gir mange gode næringsstoffer til fisken, er enkelt å lage, de fleste fisk spiser det, og er enkelt å tilpasse til sine egne fisk ved å bytte litt råvarer.

Nedenfor har vi en basisoppskrift som lager en god rekemiks, etterfulgt av tips til ekstra ting du kan tilsette miksen dersom du ønsker. Til slutt er det også en liten veiledning for hvordan man faktisk lager rekemiksen.

Basisoppskrift på rekemiks

  • 500g frosne reker med skall.
  • 500g frosne, grønne erter.
  • 500g seifilet.
  • 1 fedd hvitløk.
  • 2 pakker gelatinpulver eller Agar Agar (2x 10g Agar Agar). Dette er bindemiddel, og begge fungerer godt. Gelatinpulver er fra animalske produkter, mens Agar Agar er laget av alger. Velg den som passer best for den fisken du holder.
  • 200g spinat.
  • 200g gulrøtter. Disse inneholder betakaroten, noe som er med på å gi fine farger hos fisken.

Ekstra ingredienser som kan tilsettes rekemiksen

  • Spirulinapulver.
  • Hermetiske muslinger.
  • Oksehjerte.
  • Rundt 10 til 20 dråper multivitaminer. Kan kjøpes på helsekostforretninger.
  • Søt paprika.
  • Squash.
  • Rosenkål.
  • Spinat.

Her bør man tilpasse litt ettersom hvilken arter man holder. For en del kan det være fint å få i de litt ekstra grønnsaker, mens andre har veldig godt av muslinger og oksehjerte.

Les også: Disse grønnsakene kan du fôre med i akvariet.

Slik lager du rekemiksen

Når du har samlet sammen alle råvarene begynner du med å forvelle alle grønnsakene ved å ha dem i kokende vann i rundt 30 sekunder. Deretter mikser du dem sammen med alle de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, mixmaster eller lignende for å gjøre hele miksen til en flytende miks.

Frosne reker er basisen for rekemixen
Frosne reker er basisen for rekemixen. Foto: Tiia Monto / CC BY-SA 4.0.

Denne flytende miksen helles så over i en brødpose eller annen type pose som kan fryses, før den kjevles flatt ut. Nå kan den legges i fryseren, og ettersom den er så tynn er det veldig enkelt å knekke av en passende bit når du skal fôre med rekemiksen. Rekemiksen kan godt ligge i fryseren i et års ti før den blir dårlig.

2 kommentarer om “Oppskrift på rekemiks”

  1. Hei,
    Super artikkel! Og jeg skal prøve oppskriften din! -Men det dukket opp ett spørsmål som gjør det litt problematisk for meg uten svar først.. -Kan du/noen være så snill å spesifisere vekt på 2 pk agar agar? Jeg har kjøpt en større pakn på Ebay på 250g, så jeg vet ikke hva mengde du mener. Det er jo også mulig at det kan dukke opp andre senere, som kan lure på det samme. MVH Hege 🙂

    Svar
    • Hei, Hege.

      Det var et godt poeng! Jeg brukte de små posene. Nå har jeg ingen foran meg, men er ganske sikker på at de var på 10g hver. Så det er ikke store mengden man trenger per porsjon.

      Selve agaren er heller ikke dødsviktig å få helt nøyaktig mengde på. Er det for mye blir den bare stivere, men fisken klarer å spise opp uansett. Om man har for lite blir den veldig bløt, og kanskje til og med faller fra hverandre når man holder på med den. Så det er ikke ideelt, men rekemiks blir det uansett 😉 hehe

      Artikkelen oppdateres med tallene forresten. Takk for tilbakemelding!

      Svar

Legg igjen en kommentar