Oppskrift på rekemiks

Frosne reker er basisen for rekemixen

Rekemiks er en klassiker når det kommer til hjemmelagt fiskefôr, og det er ikke uten grunn. Det er relativt billig, gir mange gode næringsstoffer til fisken, er enkelt å lage, de fleste fisk spiser det, og er enkelt å tilpasse til sine egne fisk ved å bytte litt råvarer.

Nedenfor har vi en basisoppskrift som lager en god rekemiks, etterfulgt av tips til ekstra ting du kan tilsette miksen dersom du ønsker. Til slutt er det også en liten veiledning for hvordan man faktisk lager rekemiksen.

Basisoppskrift på rekemiks

  • 500g frosne reker med skall.
  • 500g frosne, grønne erter.
  • 500g seifilet.
  • 1 fedd hvitløk.
  • 2 pakker gelatinpulver eller Agar Agar. Dette er bindemiddel, og begge fungerer godt. Gelatinpulver er fra animalske produkter, mens Agar Agar er laget av alger.
  • 200g spinat.
  • 200g gulrøtter. Disse inneholder betakaroten, noe som er med på å gi fine farger hos fisken.

Ekstra ingredienser som kan tilsettes rekemiksen

  • Spirulinapulver.
  • Hermetiske muslinger.
  • Oksehjerte.
  • Rundt 10 til 20 dråper multivitaminer.
  • Søt paprika.
  • Squash.
  • Rosenkål.
  • Spinat.

Slik lager du rekemiksen

Når du har samlet sammen alle råvarene begynner du med å forvelle alle grønnsakene ved å ha dem i kokende vann i rundt 30 sekunder. Deretter mikser du dem sammen med alle de andre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, mixmaster eller lignende for å gjøre hele miksen til en flytende miks.

Frosne reker er basisen for rekemixen
Frosne reker er basisen for rekemixen. Foto: Tiia Monto / CC BY-SA 4.0.

Denne flytende miksen helles så over i en brødpose eller annen type pose som kan fryses, før den kjevles flatt ut. Nå kan den legges i fryseren, og ettersom den er så tynn er det veldig enkelt å knekke av en passende bit når du skal fôre med rekemiksen. Rekemiksen kan godt ligge i fryseren i et års ti før den blir dårlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *