Ancistrus miracollis

Ancistrus miracollis er en harniskmalle i Ancistrus-slekta. Den ble for første gang oppdaget i 2006, og ble vitenskapelig beskrevet i 2019. Mallen blir antageligvis rett under 7 centimeter lang, men det er kun fanget og målt 21 individer så langt, så det er mye vi fortsatt ikke vet om den.

I naturen finnes den i små sideelver til Rio Sucunduri, som er en sideelv til Rio Madeira i Brasil i Sør-Amerika. Her ser den ut til å være nokså vanlig, men områdene hvor den finnes er svært utilgjengelig for folk flest, og ligger i et naturreservat.

Les mer: Ny Ancistrus-art beskrevet: Ancistrus miracollis.

Ancistrus miracollis har veldig store variasjoner i mønsteret på kroppen, og det finnes både individer nesten uten mønster, til individer med vakre lysebrune og mørkebrune områder som danner flotte mønstre. Graden av mønster ser ut til å være uavhengig av kjønn, men det er usikkert nøyaktig hva som avgjør mønsteret.

Ancistrus miracollis
Ancistrus miracollis. Foto: Bifi, A. G., Oliveira, R. R. D., & Py-Daniel, L. R. / CC BY-SA 4.0.

Som med andre Ancistrus-arter kan man se forskjell på kjønnene ved å se på tentaklene på snuten til kjønnsmodne individer. Hannene vil utvikle tydelige tentakler på snuten, mens hunnen vil få ingen eller veldig små tentakler.

Ancistrus miracollis i handelen

Ancistrus miracollis har aldri vært tilgjengelig i handelen, og kommer trolig ikke til å bli det med det første. Dette er med bakgrunn i at fisken både er svært utilgjengelig, samtidig som den lever i et reservat hvor man ikke kan fange fisk for å selge.

Legg igjen en kommentar