Når er L-maller store nok til å selges?

Det er mange ulike L-maller, og mange av disse er veldig enkle å drette på. For eksempel er det veldig fort gjort å ha godt over femti yngel av Ancistrus sp. «oppdrettvariant» svømmende i akvariet helt uten at man gjøre noen jobb for å oppnå det, og da er det jo naturlig å spørre seg når disse er store nok til å selges eller gis bort.

Som med annen fisk tåler ikke L-maller all verdens med forandringer når de er veldig små, og det er uaktuelt å selge dem før de er over yngelstadiet. En generell tommefingerregel når det kommer til L-maller at man kan begynne å selge dem når de er ca 3 centimeter lange fra snuta til enden av halefinnen (altså total lengde).

Hypancistrus zebra
Hypancistrus zebra. Foto: Birger A / CC BY-SA 3.0.

Fisk vokser ikke korrelert med tid på samme måte som mennesker gjør, og de vokser heller basert på vannkvalitet, og mengde og kvalitet på fôr. Det betyr at man ikke kan si ting som at «L-maller kan selges når de er tre måneder gamle», da yngel i oppvekstskar med jevnlig mating vil være mye større og bedre rustet for å selges enn yngel på kun har spist matrester de kommer over. Total lengde (eller standardlengde SL som er fra munn til begynnelse av halefinnen) er en mye bedre målestandard.

Mer verdifulle L-maller som Hypancistrus zebra på bildet ovenfor vil gjerne ha en pris som øker jo større den er. Ofte kan man få en del hundre kroner ekstra på å fôre den opp til å være 4-5 centimeter istedenfor 3cm.

Legg igjen en kommentar