Akvaportalen i 2019

Godt nyttår! Nå er 2019 over, og vi er i gang med 2020. I den anledning tenkte jeg å dele litt informasjon om statistikk knyttet opp mot driften av Akvaportalen i 2019.

Nettsiden ble for første gang startet den 18. juni 2019, så levealderen er kun litt over 6 måneder nå på nyåret. På den tiden har jeg publisert 163 ulike innlegg, inkludert 63 artikler og 92 artsprofiler. I tillegg har jeg skrevet og publisert den nokså store Akvarieboka som har vært populær blant gjester som er nybegynnere innenfor hobbyen.

Til sammen har jeg skrevet omtrent 168 500 ord fordelt på de publiserte (og et par upubliserte) innleggene, så det begynner å bli en del innhold her nå.

Det har vært omtrent 15 000 sidevisninger på Akvaportalen i 2019, og de aller fleste kommer via søkemotorer som Google, Startsiden og Bing.

Tusen takk til alle som har besøkt Akvaportalen i 2019, og forhåpentligvis tar dere turen innom noen ganger i løpet av 2020 også.

Planer for Akvaportalen i 2020

Planene for 2020 er ikke spesielt ulike de i 2019. Det betyr flere artikler og flere artsprofiler. Jeg har også planer for noen andre kule prosjekter her inne, men disse kommer i andre rekke etter selve innholdet, og det er usikkert hvorvidt disse kan prioriteres i 2020.

Jeg har også planer om å oppdatere en del av de første artsprofilene som ble skrevet, da disse har et litt annerledes format enn de nyeste. Det tok litt tid å finne ut hva som fungerte best for meg, så da kan det være fint å få oppdatert de gamle til å være mer like på de nye.

Så det er ikke all verdens med store planer foruten å fortsette arbeidet med nettsiden i et jevnt tempo.

Ellers så er jeg åpen for forslag, så det er bare å ta kontakt på nicklas@akvaportalen.no om du skulle ha noen idéer eller innspill, eller ønsker å bidra med innhold eller bilder.

De mest leste innleggene på Akvaportalen i 2019

Her kan dere se hvilke 5 artikler og hvilke 5 artsprofiler som var mest lest i 2019. Det er viktig å huske at det er veldig mange faktorer som påvirker hvilke som blir mye lest, inkludert plassering i søkemotorer, publiseringsdato og ikke minst hvilke som har blitt delt mye i sosiale medier. De mest 5 populære artsprofilene trenger dermed ikke å si noe om hvilke fisker som faktisk er mest populære i hobbyen.

Mest leste artikler på Akvaportalen i 2019

  • 1) «Hvilken algespiser bør du velge i akvariet?«. Den mest leste artikkelen handler altså om hvilke fisker eller dyr man bør velge for å kvitte seg med alger i akvariet. Forhåpentligvis har vi forhindret noen innkjøp av gibbiceps via denne artikkelen.
  • 2) «Akvarieboka«. Akvarieboka er en omfattende guide som tar for seg det aller meste om å starte et nytt akvarium, fra innkjøp av utstyr til sammensetning av fisk, samt drift og vedlikehold. Her er det mange som kommer tilbake for å lese flere ganger, da det er litt vel mye å lese hele sammenhengende.
  • 3) «Guide: Bli kvitt penselalger«. Penselalger er en skikkelig drittalge, og det er tydeligvis mange som er interessert i å kvitte seg med den. Jeg håper noen har fått noen gode råd der og har akvarier frie for penselalger i 2020.
  • 4) «14 fisk til små akvarier på 30 til 40 liter«. Det er veldig mange som har små akvarier, og da er det godt at de søker opp hvilke fisk som faktisk passer i dem fremfor å bare kjøpe noen som ser fine ut.
  • 5) «Guide: Kvitt deg med pestsnegler enklest mulig«. Pestsnegler dukker alltid opp uansett hvor godt man prøver å forhindre det, og da er det godt å ha noen gode strategier for å kvitte seg med dem igjen.
Pestsnegle
Pestsnegler ønsker vi alltid å kvitte oss med. Foto: Nicklas Iversen / Akvaportalen.no.

Mest leste artsprofiler på Akvaportalen i 2019

  1. «Ancistrus sp. «oppdrettvariant»«. Dette er jo en av våre mest kjære fisk som alltid er en god venn å ha i akvariet når man begynner å få alger. Denne passer godt i de fleste akvarier, og de fleste av oss ønsker jo å ha noen renholdsarbeidere i akvariet vårt, så det gir mening at denne topper listen over de mest leste artsprofilene på Akvaportalen i 2019.
  2. «Platy (Xiphophorus maculatus)«. Denne lille levendefødende tannkarpen har lenge vært populær i hobbyen. Den er relativt hardfør, men jeg håper at noen av de som har lest artsprofilen har tatt til seg at de trenger hardere vann enn det mange av oss har i springen.
  3. «Kampfisk (Betta splendens)«. Også kampfisk er en av de mest kjente fiskene vi har i akvariet, og ser ut til å være like populær som alltid. Det er mye misforståelser rundt denne arten, så det er godt å kunne oppklare noen av disse.
  4. «Guppy (Poecilia reticulata)«. Guppy er for mange den første fisken de får, og da er det godt å se at så mange sjekker opp artsprofilen for å lære mer om denne populære fisken. Også denne trenger jo litt hardhet på vannet, og er kanskje ikke like enkel som mange tenker at den er.
  5. «Eplesnegle (Pomacea diffusa)«. Det er litt artig at eplesnegle er på lista, for jeg hadde ikke trodd at en snegle skulle komme seg med på topp 5. Eplesnegler er derimot veldig kule snegler, så jeg skjønner godt at mange er interessert i å lære mer om dem.
Ancistrus sp. "oppdrettsvariant"
Ancistrus sp. «oppdrettsvariant» – vinneren av årets med leste artsprofil. Foto: Nicklas Iversen / Akvaportalen.no.

Legg igjen en kommentar